Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2010 16:16 - БЕЛЯЗАНИТЕ МЕСТА
Автор: cvetankrastev Категория: Изкуство   
Прочетен: 1104 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 16.02.2012 14:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

След големия сняг тази зима,времето се затопли и той бързо се стопи. Но на места , където вятъра беше белязал с големи преспи , все още се виждат остатъци от мръсни купчини сняг. Те стоят като последни крепости на зимата , сред вече избуялата трева и първи пролетни цветя . С всеки изминал ден снежните шапки се смаляват , а по периферията им остава кална и премръзнала земя. Там тепърва ще покълне трева , а цветята ще се развият с почти месец закъснение . С месец по-късно ще се забележат първите признаци на пролета , когато тя отдавна вече ще тържествува навсякъде . В тези белязани зони цветята ще цъфтят , когато себеподобните им отдавна са прецъфтели. 
Те ще превлекат пеперуди , когато себеподобните им отдавна са се свили в пашкулите си . Пеперудите ще примамят птици , когато себеподобните им отдавна вече са се изпокрили в сенчестите усои . Тези някога грозни и кални петна ще се превърнат в оазиси на пролета , когато лятото отдавна вече ще е прегорило тревата наоколо . Хората ще преминават през тези белязани зони . Някои от тях ще усетят едва доловимия пролетен полъх в летните жеги , но няма да могат да си го обяснят . 
Но това е само на теория . Вероятно разликата между зоните и обкръжаващата ги среда , бързо ще се заличи . Но аз ще запомня местонахождението им и ще знам че са белязани . Когато минавам през тях в мрачен есенен ден , ще знам че там все още е лято . Хората ще преминават  през зоните . Само някои от тях ще усетят едва доловимата топлина на лятото , но няма да могат да си я обяснят . Тайната ще я знам само аз . Разбира се и вие , защото я споделих с вас .
Забележете местата където снегът се топи последен и ги запомнете .
Те ще се превърнат във вашите малки летни резервати .


image

image

image

image

image  


Тагове:   места,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - фотоси
21.02.2010 17:44
Цветане, ти направи това, което се мъчих да направя аз преди 19 години. ! Деветнадесет години снемах сина си по едно и също време на едно и също място и се радвах , че мога да запечатам това скъбитие.Но ти направи най-важното - съхрани снимките и ги показа, а аз даже и това не направих.
ПОЗДРАВЛЕНИЯ! РАДВАМ СЕ, ЧЕ СЪМ УЧИЛА С ТЕБ!!!
цитирай
2. pumona - Здравей, любителю на природата!
21.02.2010 20:39
Понякога хората, понякога и природата постъпваме не според правилата, но... истината е там където я усещаме и не се сърдим за нарушените правила...
Поздрав... Ще обърна внимание от прочетеното дотук в този пост. Аз също правя снимки на едно и също дърво през различните сезони, и открих, че то е различно винаги..., винаги през всеки един ден...жалко е, че не можем да обгръщаме и усещаме непрекъснато промените. и все пак - понякога освен поглед насочен вътре в нас - поглеждаме и навън.
Усмивки за теб и нещото което ще порасте изпод голямата купчина сняг. Спомних си за една книга - наречена - животът на цветята.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cvetankrastev
Категория: Изкуство
Прочетен: 1400381
Постинги: 1063
Коментари: 1049
Гласове: 6567
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031