Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2019 16:55 - Сега светна ли ви, защо държавата дава 220 милиона лева за пристанището във Варна! Ще се прави база на НАТО Документчето, което подписа Борисов, съвсем ни зак
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 678 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 26.11.2019 17:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Сега светна ли ви, защо държавата дава 220 милиона лева за пристанището във Варна! Ще се прави база на НАТО

26.11.2019Владимир АлексеевБългария, Свят  

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

https://www.informiran.net/%d1%81%d0%b5%d0%b3%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%b0- Сега разбрахте ли ,защо дават 220 милиона за пристанището на Доган във Варна! Ще става натовска база!

Съединените щати приветстват предложението на България за създаване на военноморски координационен център във Варна. Идеята ще подкрепи инициативата на НАТО за т. нар. адаптирано предно присъствие. Това по същество е създаване на база на НАТО в Черно море, само е сменено името – вече се казва “координационен център”. Типично англо-саксонско лицемерие.

  Двете страни изразяват и желание да си сътрудничат допълнително, за да засилят колективната сигурност по югоизточния фланг на НАТО.   Това се казва в съвместно изявление на българското и американското правителство, разпространено след срещата на Бойко Борисов и Доналд Тръмп в Белия дом. Т.е. Бойко по същество за пореден път предава българските интереси и ни превръща в пушечно месо срещу Русия, само и само за да остане на власт. Разбра се и останалата част от цената – ще продължим да купуваме американско оръжие.   България ще продължи да инвестира в модернизацията на въоръжените си сили, подобряването на оперативната съвместимост и изпълнението на декларираните цели на НАТО. САЩ ще продължат да участват в унищожаването на “ненужно въоръжение”, но не става ясно защо унищожаваме самолети, а после купуваме от тях нови.   Същото е и с останалите видове оръжия. Съединените щати, от своя страна, поемат ангажимент да предоставят помощ в областта на сигурността, да улеснят достъпа до модерни отбранителни технологии, както и да разширят обхвата на военните учения и обучението. В изявлението се подчертава готовността за съвместна работа за диверсификацията на газовите доставки и на ядрено-енергийния сектор на България. Вашингтон декларира, че ще подкрепи страната за справянето с корупцията.
В последното изречение на съвместното изявление се казва, че двете страни възнамеряват да си сътрудничат и в защитата на медийните свободи. “Съединените американски щати са важен стратегически партньор на България и ние отдаваме голямо значение на развитието на двустранните търговско-икономически връзки“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с представители на Американската търговска камара.   Това e най-влиятелната представителна организация на американския бизнес, в която членуват 300 000 компании от едрия и среден бизнес в страната, посочват от пресслужбата на Министерския съвет. “Значителен потенциал за инвестиции от Съединените щати има във високотехнологични сектори като информационните и комуникационните технологии, аутсорсинга на бизнес процеси, машиностроенето, електротехниката и електрониката“.   Това обяви още премиерът Борисов. По данни на българското Министерство на икономиката, през 2018 г. търговията със стоки със САЩ е достигнала стойност от над 975 млн. щатски долара, а износът ни е на стойност от над 633 млн. щатски долара (без услугите). По оценка на Българската агенция за инвестиции, общият обем на преките американски капиталовложения в България за периода 1996-2016 г. е 1 милиард и 690 милиона евро. Така САЩ се нареждат на 9-то място по преки чуждестранни инвестиции у нас.

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/11/220.html

Документчето, което подписа Борисов, съвсем ни закопава

26.11.2019Владимир АлексеевБългария, Свят  

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

https://www.informiran.net/%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%87%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%b5%d1%82%d0%be-

Четете и плачете, какво е подписал Борисов: Цитат от “Документа”:

“Преди трийсет години, след края на комунистическата диктатура, България свободно избра трансатлантическа ориентация. Преди петнайсет години България препотвърди своя трансатлантически прозападен избор, като стана съюзник в НАТО.

Съединените щати оценяват високо лидерството и ангажимента за споделяне на финансовата тежест на България, чиито разходи за отбрана надхвърлят два процента от БВП тази година. 

България също така планира в дългосрочен период да изпълни обещанието си за разходи за отбрана като член на НАТО до 2024 година. Нашите въоръжени сили са обединени в защита на свободата и очакват да засилят своите отбранителни и възпиращи позиции по източния фланг на НАТО, включително и Черно море, което е от особена важност за евроатлантическата сигурност. Съединените щати и България извличат взаимна полза от съвместните учения и другите начини за оперативно използване от страна на САЩ на учебния полигон „Ново село“ и авиобаза „Граф Игнатиево“ и възнамеряват да проучат начини за по-нататъшно развитие на възможностите ни за съвместни учения в бъдеще. Съединените щати и България също така възнамеряват да продължат сътрудничеството си за унищожаване на излишни конвенционални оръжия.” На първо място – България НЕ Е ИЗБРАЛА свободно трансатлантически прозападен избор. Той ни беше наложен от купените от запада политици, уж демократи. А всяка дума, започваща с “транс-…”, ме напряга.

Финансовата тежест!!! В държава, в която пенсионерите живеят с 230 лева пенсия! В която деца умират заради липса на пари! В която в болниците си носиш лекарствата и чаршафите! В която неграмотността нараства с всяка година. Тази държава, тоест ние, ще понесем още по-голяма тежест, за да сме въоръжени – за НАТО и САЩ. Естествено, оръжията ще ни продават те. И кого ще пазим, да попитам? То народ не остана! Откъде ще ги вземате тези пари? От нас! От пенсионерите, от децата, от работещите, които стават все по-малко.

Източен фланг на НАТО!!! Да си знаем. Явно ще има още повече учения в Черно море, което било от “особена важност за евроатлантическата сигурност”. И да попитам какво означава “Други начини за оперативно използване от страна на САЩ на учебния полигон “Ново село” и авиобаза “Граф Игнаитиево”??!” Тоест САЩ ще използва други начини? А съгласие от наша страна?!? Излишните конвенционални оръжия вече ги нарязахме по техни указания: 400 САМОЛЕТА, РАКЕТИ, ТАНКОВЕ….сега ще купуваме от тях. И ще продължаваме явно да режим това, което имаме. Срамно и грозно писание! Борисов е изменник и предател. Заради личното си его загробва България. Където американскси крак е влязъл, само пепел остава!   Елена Гунчева



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39752718
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031