Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2022 16:39 - Новини 14 август 2022, от света. Сушата в Европа и др.
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1637 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
- Доналд Тръмп е заявил на ФБР, че "пазел секретната информация в компютъра на Хънтър Байдън".

  - Нанси Пелоси и демократи от Палатата на Представителите на Сащ, приветстват приемането на законопроекта за повишаване на данъците на средната класа.

  - В британския вестник Express, наблюдателя Джеймс Ли е писал, че "Сащ губят постепенно контрол над стремително променящият се световен ред. В глобалната политика духа вятър на промените, въпреки че Сащ все още имат най-голямата икономика и армия в света. Други страни набират мощ и се стремят да изместят Сащ от пиедестала".

  - Във Франция също има тежки горски пожари.

  - В почти цяла Франция, е обявено в червената зона - Криза за водата. В жълто са само 3 области. В предкризисна обстановка са някои части на Северната част.

  - Дойче Веле - Рекордна за Европа суша от 500 години насам, засегната е около половината европейска територия.

  - Водохранилищата в Испания са запълнени само на 40%, а по това време на годината досега са били на 60%.

  - Фермерите в Италия може да загубят 60% от реколтата.

  - В Англия водоемите намаляват с рекордни темпове. Това може да продължи месеци.

  - От студент в Англия (няма посочено име): "Виждам много реклами: топ услуга при психотерапевти за лечение на криофобия - това е страх от студ. Хората се опасяват от настъпващата зима. По СМИ-те постоянно говорят за енергийна криза. Хората са много напрегнати."

  - От Киев е постъпила заповед към началниците на администрациите в Запорожка и Николаевска области на Украйна, да евакуират или да унищожат цялата секретна информация.

  - Въпрос от читателите на един сайт

- Защо демократите атакуват Тръмп?
  Отговор на админите - За да си мислят хората, че е така. Те всички са на една вълна и служат на Един...

  - Олаф Шолц ще е на посещение в Канада в края на август 2022. Ще бъде в Монреал, Торонто и Стивънвил, като ще започне визитата от Монреал 21-23 август, където ще се проведат бизнес-срещи. Планирано е и посещение в местния Институт за изкуствен интелект.

  - В Корче, Албания - има приказни гори image


- Град Алула в Саудитска Арабия е известен с планините си от пясъчник и плодородни оазиси. Истински музей, запазил древни цивилизации, исторически места и археологически чудеса, на над 200 000 години. image


- В Португалия и Нидерландия също тежка суша.

  - Река Лоара е станала като хилав ручей. На места я пресичат пешком. А това е най-дългата река във Франция.

  - В някои райони на река Рейн водата е паднала до 40 см.

  - В ЕС предлагат да се използват отточните води от канализацията за поливане и миене навън.

  - В графство Оксфордшир е пресъхнало водохранилището на едно село и докарват вода с водоноски.

  - Река По в Италия е пресъхнала.

  - Река Дром в Италия също е изцяло пресъхнала.

  - Рекордно ниско нива е на реките Гарона и Рона, във Франция. Те охлаждат реакторите на френските АЕЦ.

  - В най-оптимистичните сценарии - може да бъде загубена реколтата 10-15% само. А какво ли е при песимистичен сценарий?! image


- В Испания е въведен лимит за продажба на вода в магазините.

  - Тежко е положението със сушата и в Белгия, Унгария, Румъния и Полша. (Слава Богу, у нас, в България, ни се ДАРИ БЛАГОДАТЕН ДЪЖД тези дни).

  - Очаква се, според метеоролозите - сушата да продължи до края на септември. Тогава можело да завалят дъждове.

  - 95 региона на Франция са забранили поливането.

  - Критично е положението с горските пожари в Европа. Гори в Испания, Германия, Франция, Англия. Огънят унищожава плодородните почви, пресъхват реките, дърветата image


- ВСУ са ударили по Каховската Хидроелектрическа станция. Спрени са 2 турбини. Работи в авариен режим.

  - В Корсика жителите са възмутени - тях ги призовават да пестят вода, а собствениците на луксозни яхти си ги мият и хабят скъпоценната питейна вода и никой не ги глобява.

  - В Москва има Фестивал на фойерверките. image


- В Естония са казали, че електричеството било вече предмет на лукса.

  - Граждани на Финландия, които зареждали автомобилите си с гориво в РФ, ги обвиняват в държавна измяна image


- В Англия масово се продават имения. А много от домашните животни англичаните ги прогонват, защото скъпо им излизала издръжката им (ама когато са ги взимали, не ги е било грижа за това. Безсъвестни хора image)

  - Делегация от Сащ посещава Тайван.

  - Запорожската АЕЦ отново е била под обстрел image


- Узбекистан през юли е посетен от половин милион туристи.

  - В Беларус се провежда голям зеленчуково-плодов фестивал.

  - Руски учени са създали нов материал върху основа от черен кремък, покрит със силициев магнезий. Има отлични антиотражателни и светлиннопоглъщателни свойства (до 96% от падащата светлина) в широк спектрален диапазон, което е важно за създаване на слънчеви елементи и инфрачервени фотодетектори от ново поколение с повишена енергийна ефективност.

  - Самуската корабостроителница е пуснала на вода, първата от поръчани 10 морски баржи, поръчани от Енисейското речно параходство. За доставка на товари в Арктическите райони. Тези баржи се отнасят към клас река-море, т.е. могат да работят на по-отдалечено място от крайбрежието.

  - В Република Марий Ел е започнало производство на собствени семена в нов Селекционен център за семена на завод "Шойбулакский". Производствената мощност е 6 000 тона селскостопански семена.

  - Сътрудници на Уралския федерален университет са разработили и и създали инфрачервени оптически влакна, които са устойчиви към високи дози радиация и са пригодни за използване не само в оптикоелектрониката, но и в космическата техника и атомната промишленост.
  Влакната могат да приемат и предават излъчването на космически обекти и могат да бъдат вкарвани в инфрачервените космически телескопи, заменяйки масивните огледала и лупи.

  - Руската компания «Промобот» е разработила платформа с изкуствен интелект с машинно обучение на име Promobot Nested Chat. Обикновената битова техника ще може да се научи да разбира човешка реч и да разговаря.
  Ще може да бъдат включвани и различни периферийни устройства и канали към системата.

  - Фирма "Мирна Адигея" планира да пусне производство на СУХО КОЗЕ мляко, което се търси много на пазара.

  Дивите малки бозайници, които са на лечение или се налага да ги доотглежда човек, НЕ е добре да им се дава краве мляко, за тях е вредно. Става само КОЗЕ мляко. (това го зная от фондацията "Дивите животни", създадена от Любомила Кривошиева. Тя е тотално отдадена на отглеждането на малки птичета и животинки и лечението на болни дивачета, после се пускат на свобода в природата, където им е мястото. И средствата, постъпили към Фондацията от дарения от DMS отиват само за животинките. Приемат и в натура - ръкавици, чаршафи за еднократна употреба, стари чисти чаршафи и пешкири, лешници с черупки за малките катеричета, орехи и др.) image


- На 9 август са пуснати едновременно 16 руски спътници от космодрума "Байконур".
Това е рекорд за ракетно-космическия отрасъл на РФ. Спътниците са за сондиране на планетата, измерване на електромагнитните излъчвания, проследяване на екологията, междуспътникови канали за връзка и др.

  - На 15 август 2022 г. в Донецк продължава съсебния процес над пленени наемници от Швеция, Англия и Хърватска.

  - В РФ се провежда годишния форум "Армия 2022".

  - Известният близкоизточен аналитик Илайджа Магие (специализира се на Ливан, Сирия, Ирак, Иран, Палестина), добре информирован за дейността на шиитската Ос на Съпротива (конгломерат от про-иранских групировки в посочените страни), със препратка към свои източники в Техеран, съобщава, че, РФ вече е сключила уже заключила договор с Иран за доставки в РФ на 1000 разузнавателни-ударни дрона тип Shahed 129, способни повече от 1 денонощие да са във въздуха и можещи да се използват и като ударни платформи, също и в ролята на ефективни коректори за артилерия и ракетни системи.
  По думи на Магие, Иран е предал на РФ специален тренажор за обучение на оператори за тези дронове и също няколко машини.
  Магие заявява, и че първите от тях вече ги прилагат в реални бойни действия в Украйна.
  Иран разглежда тази сделка като признание за прогреса на тяхната отбранителна промишленост.
  Официално РФ и Иран не потвърждават продажбата на тези дронове.

  - Вашингтон пост пише, че източните страни от фланга на Нато, в случай на война с РФ, ще се окажат на предната фронтова линия и поради това, трябвало да бъдат въоръжавани.

  Превод: Делфин-хадзапи  



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3807404
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1918
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия